SANO PYSYVÄSTI EI IKUISELLE LAIHDUTTAMISELLE, LIIAN TIUKOILLE KUUREILLE, ITSERÄÄKILLE JA KITUUTTAMISELLE:
 

PSYKOLOGINEN PAINONHALLINTA PROSESSI®
VERKKOKURSS
I


 • Kohti laihtumista ja itselle sopivaa painoa ilman laihduttamista tai hampaat irvessä
 • Saavuta pysyvä ja onnistunut elämäntapamuutos aivan uudenlaisen konseptin ja mielen muutosmallin avulla
 • Ei enää koskaan tiukkoja kuureja, kituuttamista, itserääkkiä tai ikuisen laihduttamisen ajattelun kierrettä, vaan hyvää, kokonaisvaltaista, omannäköistä– ja kokoista elämää!
 • Tunnesyömisen, ahmimisen ja jojoilun syiden ymmärtäminen ja niistä poisoppiminen

Miten tehdä pysyvä ja onnistunut elämäntapamuutos, kun kaikki keinot on jo kokeiltu moneen kertaan?

 • Oletko väsynyt kieltoihin, kuureihin, itserääkkiin, jojoiluun ja ikuisen laihduttamisen ajatteluun ja yrittämiseen?
 • Koetko sortuvasi tunnesyöpöttelyyn tai ahmintaan?
 • Oletko kokeillut kaikkesi ja aina silti tuntuu, että löydät itsesi epäonnistujan paikalta?
 • Valtaako syyllisyys, häpeä ja itsensä ruoskiminen päivittäiset tunteesi ja ajatuksesi?

Nyt loppuu kuurit ja kituutus! Astutaan hyvän valitsemisen tielle ja suhteutetaan omat voimavarat elämäntapaan, liikkumiseen ja syömiseen.

 • Psykologinen Painonhallinta Prosessi® on kaikkea muuta, kuin pakonomaista puntariin ja mittanauhaan tuijottamista ja kaloreiden laskemista
 • Se on yltäkylläistä elämää ja luonnostaan hyvien valintojen tekemistä
 • Se on itsensä ja oman elämän hellimistä, ymmärtämistä ja siitä vastuun ottamista
 • Se on levon ja tunnetasapainon löytymistä painonhallinnan lisäksi
 • Psykologinen Painonhallinta Prosessi® on laihtumista ilman laihduttamista
 • Repsahduksia ei enää ole: On vain tietoisia omia valintoja, joita tehdään hyvillä mielin
 • Kun sisäistät, missä prosessissa on kyse, sinun ei ikinä enää tarvitse aloittaa kitukuureja, eikä riuduttaa kehoa nälkätilassa

Psykologinen Painonhallinta Prosessi® on mielen muutosmalli, jonka avulla oppii ymmärtämään, miksi ei ole onnistunut aiemmin elämäntapamuutoksen saavuttamisessa JA antaa työkalut pysyvään ja onnistuneeseen painonhallintaan.

"Olen kokeillut kaikki olemassa olevat laihdutuskuurit. Siis ihan kaikki. Olen laihtunut. Ja lihonut takaisin. Nyt vihdoin löysin oikeamman tavan ajatella. Uskalsin kohdata monta kipeää totuutta elämästäni ja itsestäni. Valitsemalla hyvää ja oppimalla arvostamaan itseäni enemmän, olen saanut kiinni ihan toisenlaisesta elämästä, tässä ja nyt." 

Sari 45v.

Miksi en onnistu, vaikka tiedän kaiken laihduttamisesta?

Syö vähemmän, liiku enemmän, nuku hyvin ja pidä balanssi kaikessa. Simppeliä, eikö vaan? Tai sitten ei ollenkaan.

Jokainen suomalainen tietää MITEN tulisi syödä ja liikkua, mutta ei ehkä sitä MIKSI ei tee niin.
Psykologinen painonhallinta on niiden syiden ja seurausten tunnistamista, kohtaamista ja käsittelyä, mitä painonhallinnan hankaluuksien takana todellisuudessa on.

Painonhallintaogelmien syvimmät syyt ovat pohjimmiltaan aivan muualla, kuin liika syömisessä tai liian vähäisessä liikkumisessa. Siihen liittyy vahvasti omat voimavarat, jaksaminen, sekä tunne-elämän säätelyn taidot.

Tunnesyömisestä puhutaan paljon, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Kuinka surullinen, ahdistunut tai uupunut pitää olla, että sen varjolla syö itsensä huonoon kuntoon ja terveydelle haitallisiin puntarin lukemiin?

Olisiko muita keinoja surujen, tyhjyyden, levottomuuden ja kiukun säätelyyn kuin syömisen kanssa kikkailu?
Voiko elämä olla samaan aikaa mielekästä, jopa onnellista, kun pitää itsestään huolta myös liikunnan ja ruokavalion avulla?

Olisi, voi ja onkin!

Psykologinen painonhallinta on syvällisempi konsepti painonhallintaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Vireystasojen säätelyn, ajatusmallien päivittämisen ja uusien elämän tapojen oppimisen myötä ELÄMÄ MUUTTUU PYSYVÄSTI JA PAINONHALLINTA ONNISTUU!

Silloin kun on kaikki se tieto, miten tulisi liikkua ja syödä, mutta niin ei saa vain tehtyä, onnistumiseen tarvitaan mielen muutosta, psykologisia oivalluksia ja vaikeiden tunteiden käsittelyä ja säätelyä. Silloin Psykologinen Painonhallinta Prosessi® on paikallaan.

Kun etsinnässä on myötätuntoinen suhtautuminen itseen ja omaan elämän tarinaan, tarvitaan sekä ammatillista- ja vertaistukea. Kun itsensä kanssa on tehnyt sovinnon voi kohdistaa voimavarat oikeisiin paikkoihin. Silloin jää voimavaroja tehdä muutoksia. Seuraa tyytyväisyyttä, onnellisuutta ja hyvää elämää.

Kurssin ohjaaja ja konseptin kehittäjä

Minä olen Päivi Niemi, traumaterapeutti, työnohjaaja, seksuaalineuvoja ja personal trainer – sekä entinen ikuinen laihduttaja ja itsensä kituuttamisen asiantuntija.

38- vuotiaaksi asti laihduttaneena löysin vihdoin oikean kokoni. Se ei ehkä ole BMI -indeksin mukainen ihannepaino, mutta se on minun kokoinen ja näköinen keho ja olemus, jossa minun on hyvä olla ja elää.

Sen löytämiseksi on pitänyt oivaltaa uusia ajattelumalleja, muuttaa joitakin arkisia tapoja ja tehdä sovinto itsen kanssa kerta toisensa jälkeen. Itsestä huolen pitämisestä on muodostunut perus elämäntapa ja jopa intohimo.

Elämä on ihana lahja ja suurin osa sen ihanuudesta on ihan omien valintojen päässä! Siitäkin huolimatta että elämän vaikeudet ovat välillä meinanneet tyystin nujertaa ja haitata hyvän elämän valitsemista.

Miehen itsemurha, koiran kuolema, ison talon myymisen mahdottomuus ja vesivahingot ovat tehneet hyvän valitsemista välillä mielettömän vaikeaa. Väsymys, uupumus ja masennus on monien osana jossain kohtaa elämää, uskon niin.

Terapiatyöni rinnalla olen kirjoittanut kahdeksan kirjaa terapeuttisista teemoista, esimerkiksi itsetuntoon, tunnetaitoihin ja painonhallintaan liittyen. Luennot, koulutukset ja kirjani ovat tavoittaneet jo kymmeniätuhansia kuulijoita.

Kehitin Psykologisen Painonhallinta Prosessin® erityisesti niiden ihmisten avuksi, jotka tarvitsevat dieettejä ja treeniohjelmia syvällisempää lähestymistapaa painonhallinnan tueksi.

Vahvuusalueitani on rohkaisevan tiedon ja ymmärryksen jakaminen, sekä rinnalla kulkeminen. 

Päivi Niemi kertoo omaa tarinaansa ikuisena ex-laihduttajana ja kertoo, miten painonhallinta on yhteydessä mm. vaikeisiin kokemuksiin elämässä, tunteisiin ja tunnetaitoihin.

 "Pelkäsin tulla kurssille koska kärsin musertavasta häpeästä ylipainoni takia. Tuntui että olin ajautunut umpikujaan kun en enää voinut itselleni mitään. Lasten saamisen jälkeen, ruuhkavuosien väsymysten vuoksi minulle oli käynyt näin. Totuuden kohtaaminen oli vaikeaa. Päivin lempeä ja ymmärtäväinen asenne auttoi löytämään uusia näkökulmia asioihin. Pääsin vihdoin uhrikuopastani ylös ja sain vihdoin voimaa jonka avulla voin ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistani! Huumori ja kurssilla kokemani yhteys avasi silmäni sille, miten paljon tarvitsenkaan elämääni naurua, rentoutumista ja niitä elämän värejä, joista kurssilla puhuttiin. Elämäni muuttui, kiitos siitä."

Tuula 37v. (lähi-kurssilla)

Miten Psykologinen Painonhallinta Prosessi® auttaa laihtumisessa ja pysyvässä painonhallinnassa?


Kieltäminen ja jyrkät rajat, esimerkiksi ruokavaliossa saavat aikaan ihmisissä kahdenlaista reaktiota: osa noudattaa annettuja ohjeita pilkun tarkasti, kunnes väsähtää tai tarvitsee helpotusta liian tiukkaan kuuriin. ”Äh, nyt en kyllä jaksa, antaa olla, tänään sallin itselleni palkinnoksi tällaisen herkun, ja sitten seuraavan ja seuraavan, kun olen ollut niin kovilla!”

Toinen osa ihmisistä taas toteaa, että ei pysty niin tiukkaan kontrolliin kuin dieetti vaatii ja lipsuu koko ajan. Psykologia tämän taustalla on ymmärrettävää: toinen osa ihmisistä alistuu, toinen taistelee, mutta lohduttaa hankaluuttaan valinnoilla, jotka lopulta kääntyvät yritettyä kuuria vastaan.

On myös tutkittua tietoa, että laihdutuskuurin jälkeen elimistö pyrkii kompensoimaan menetetyt kalorit ja läpikäydyn nälän jakson, haluamalla kaloripitoista ravintoa ja pitämällä siitä kovasti kiinni. Siksi psykologisen painonhallinnan taustalla onkin hyväksyminen, KYLLÄ:n sanominen hyville, elämää puoltaville valinnoille. Psykologinen painonhallinta on hyvän elämän valitsemista, NYT.

Haluatko yltäkylläistä elämää?

Hyvä elämä, itsensä hyväksyminen ja ainutkertaisen elämän aika on juuri nyt, ei SITKUN. Psykologinen painonhallinta on itsen hyväksymistä, jopa rakastamista, juuri sellaisena kuin oikeasti on, juuri sen tarinan kanssa joka on totta ja niin, että voi ja haluaa valita itselleen hyvää.

Terveellisten elämäntapojen lisäksi psykologisessa painonhallinnassa perehdytään itsetuntoon, onnistumisen iloon, elämän nälän tyydyttymiseen ja yltäkylläisen elämän elämiseen. Tarkoitus on elää yltäkylläinen elämä ja sen jälkeen kuolla kiitoksen kanssa.

TOTUUDEN KOHTAAMINEN LEMPEÄSTI HYVÄKSYEN
Psykologinen painonhallinta on kaiken tämän lisäksi totuuden kohtaamista: Itsestä, omista ajattelu- ja tunnemalleista, voimavaroista ja jaksamisesta sekä siitä, mitä elämä on tähän mennessä ollut ja miten tähän pisteeseen on tultu. Joskus totuuden kohtaaminen on tuskallista. Tekee kipeää myöntää, että on kohdellut kehoaan kaltoin, laiminlyönyt omaa hyvinvointia ja antanut asioiden vain tapahtua.  Toisaalta voi olla vapauttavaa kohdata niitä kipeitä tosiasioita, mitkä siihen pisteeseen ovat johtaneet, menetykset, suru, tragediat ja elämän epäoikeudenmukaiset tilanteet. Pelottavaa? Ehkä sitäkin. Mutta jollain ihmeellisellä tavalla totuus tekee kuitenkin vapaaksi. Haluamme hyvää elämää, haluamme olla vapaita ja hyvinvoivia oikeasti, jokainen!

Katso Margitin kokemus psykologisen painonhallinnan kurssista:

Painonhallinta-prosessi, jossa mielen muutosta viedään käytäntöön

Verkkokurssi sisältää vaiheittain etenevän monipuolisen ohjelman

KURSSI KOOSTUU KÄYTÄNNÖNLÄHEISISTÄ VIDEOLUENNOISTA, TOSI ELÄMÄN TARINOISTA, TERAPEUTTISISTA POHDINTATEHTÄVISTÄ JA HARJOITUKSISTA:
 • Saat monipuoliset videoluennot jokaisesta teemasta. Videoluennot on kuvattu aidon painonhallintaryhmän kanssa, joten voit osallistua kurssille ajatuksella "en ole yksin tässä tilanteessa". Kuulet välillä osallistujien kommentteja ja saat pitää samaan aikaan pohdintatehtävä -taukoja heidän kanssaan. (osallistujilta on lupa tähän)
 • Saat terapeuttiset pohdintatehtävät PDF-tiedostoina, jotka voit itse ladata ja tulostaa (Jos haluat vastata suoraan tehtäväpapereihin, sinulla tulee olla tulostusmahdollisuus)
 • Kurssi on jaettu neljään isompaan kokonaisuuteen, jotka aukeavat viikon välein. Saat sähköpostimuistutuksen aina, kun uusi materiaali aukeaa
 • Voit ottaa rauhassa aikaa kurssin läpikäymiseen, sillä materiaalit jäävät sinulle toistaiseksi. Älä koe paineita, vaikka seuraavan viikon materiaali avautuu jo ja saat siitä sähköpostin, vaan mene aivan omassa tahdissa kurssia läpi!
 • BONUKSENA: AARREKARTTA – UNELMAT TODEKSI® -workshop! Aarrekartta on selkeä ja toimiva tapa kuunnella ja tehdä näkyväksi itselle tärkeitä asioita. Erityisesti unelmien kohtaamiselle tarkoitettu aika ja henkilökohtainen tehtävä auttaa visualisoimaan ja sanallistamaan itselle merkittäviä ja oman näköiseen elämään liittyviä  asioita.
 • Mukana myös rentoutumisharjoituksia
 • 100% tyytyväisyystakuu! Jos koet, että olet tupsahtanut aivan väärälle kurssille, eikä se anna sinulle mitään uutta, saat 100% rahasi takaisin, kun ilmoitat siitä kurssin vetäjälle 14 vrk:n kuluessa ostoksestasi!


"Kerrankin puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Päivi opetti hyvin syvällisempää näkökulmaa laihduttamiseen kuin pelkkää kalorien laskemista!"

Tero, 38v.

Saat Psykologisen Painonhallinta Prosessin® verkkokurssin hintaan199€

Tilaus hoituu klikkaamalla turkoosia linkkiä, joka vie sinut verkkokauppaan. Kirjaa maksutiedot (luottokortti). Maksettuasi kurssin, voit kirjautua heti kurssialustalle ja saat sähköpostiisi tietoa kurssista. Saat heti kurssin ensimmäisen osan käyttöösi.

Kurssilla on 100% tyytyväisyystakuu 14 vrk:n ajan. Jos koet, että kurssi ei sovi sinulle lainkaan tai et saa Psykologisen Painonhallinnan Prosessista mitään uutta, ilmoita siitä kurssin ohjaajalle 14 vrk:n sisällä sähköpostiosoitteeseen info@psykologinenpainonhallinta.fi ja saat rahasi 100% takaisin.

Onko tämä kallis verkkokurssi?

Sen toki jokainen päättää omista lähtökohdistaan ja ymmärrettävästi joskus on tiukkoja tilanteita rahan kanssa.

Mutta tässä hieman vertailukohtaa:
Pidän näitä kursseja myös henkilökohtaisesti lähitapaamisina yksilöille tai ryhmille, jolloin hinta on 250–400 € / hlö, joten verkkokurssi on siihen nähden erittäin hyvä, edullisempi ja varteenotettava vaihtoehto. Lisäksi nämä materiaalit jäävät omaksesi ja voit palata niihin uudelleen!

Ja jos laskemme miten paljon olemme laittaneet elämän aikana rahaa erilaisiin dietteihin, ohjelmiin, tai erityisruokiin, niin miksi et antaisi itsellesi mahdollisuutta sellaisiin työkaluihin, jotka tutkitusti toimivat paremmin pysyvän elämänmuutoksen takana!

hinta

199€

Hintaan sisältyy alv 24%


 • 100% tyytyväisyystakuu
 • Kommentointi ja kysymysmahdollisuus kurssin ohjaajan ja muiden osallistujien kanssa kurssialustalla (vapaaehtoinen!)
 • BONUKSENA: AARREKARTTA – UNELMAT TODEKSI® –rentoutus ja unelmointiharjoitus, sekä ohjeistus aarrekartan tekemiseen!
  (osassa 3)
 • Materiaali pysyy käytössäsi toistaiseksi, joten voit palata niihin ja edetä omaa tahtiasi

Miten Psykologinen Painonhallinta Prosessi® etenee?
Kurssin sisältö ja teemat

Verkkokurssi osa 1

Prosessi 1

Psykologisen painonhallintakurssin ensimmäisessä jaksossa kohdataan totuutta itsestä, tavoista ja valinnoista, joiden seurauksena ollaan juuri nyt tässä. Suostutaan lempeästi hyväksymään ja kohtaamaan oma henkilöhistoria ja tarina. Opetellaan uutta ajatusmallia, jonka mukaan repsahduksia ei ole, koska ei ole mitään kiellettyäkään.

”Maanantaina tai vuoden vaihteessa sitten” ei ala mikään kuuri, vaan matka jatkuu kaikkien tietoisesti tehtyjen valintojen kautta, joista pitkällä tähtäimellä on näkyvää hyötyä painon hallinnan ja elämän muutoksen kannalta. Kaikki kituuttaminen, rääkki ja itsensä kiusaaminen lopetetaan.

TEEMAT:
1. Nyt loppuu laihdutus, rääkki ja kituuttaminen
2. Alkuun ei pääse, siispä hyvien valintojen valitsemisen matka jatkuu
3. Totuuden kohtaaminen itsestä ja valinnoista, joita tehdään
4. Repsahduksia ei ole - Itsessä paikalla oleminen, eli kehon ja mielen yhteys
 

Prosessi 2

Psykologisen painonhallintakurssin toisessa jaksossa todetaan liian tiukkojen rajojen, diettien ja kuurien aiheuttavan joko kapinaa tai alistumista. Kummastakaan ei ole hyötyä painonhallinnassa.

Tunnistamme elämän nälän, ihanien tunteiden tarpeen, onnellisuuden ja ilon kaipauksen ja etsimme vastausta niihin, kuten muihinkin tunnetarpeisiin, muualtakin kuin syömisestä. Jokainen meistä haluaa hyvää ja onnellista elämää, valitaan siis sellaista tietoisesti itsellemme.
 
TEEMAT:
1. Valitse hyvää itsellesi, arkeen
2. Syyt muutoksen haluun
3. Ei Ei:lle, eli liian tiukat rajat aiheuttavat kapinaa tai alistumista
4. Elämän värit muualtakin kuin syömisen kautta
5. Sisäiset ja ulkoiset voimavarat muutoksessa
'

Prosessi 3

Kurssi on edennyt siihen kohtaan, missä tunnistetaan painonhallintaa ja hyvää arkea edistäviä tekijöitä. Tunnistetaan toisaalta myös valinnat, joista ei hyvä seuraa. Otetaan sekä omista, että toisten kokemuksesta opiksi ja nojaudutaan tutkittuun tietoon. Tutustutaan siihen, minkälainen painonhallinnan progressio on sopiva ja toimiva.

TEEMAT:
1. Mikä toimii ja mikä ei painonhallinnan edistämiseksi
2. Toimivat tavat ja valinnat arkeen
3. Pitkän tähtäimen edistyminen eli painonhallinnan onnistuminen


Verkkokurssi osa 2

Prosessi 4

Psykologisen painonhallinnan toisessa osassa tutkitaan tunteiden ja vireystasojen vaikutusta painonhallintaan. Ylivireys saa aivot ja kehon stressitilaan ja stressaantunut keho ei laihdu. Tunteiden ja vireystasojen vaihtelut vaikuttavat mielialan lisäksi ruoansulatukseen.

Tietämättämme saatamme pyrkiä rauhoittelemaan tunteita ja tunnistamattomia olotiloja syömällä. Myös ylivireyden jälkeistä alivireyteen joutumista tulee säädeltyä syömällä jotain makeaa. Nämä kun tunnistaa, pääsee jo pitkälle, eikä tule repsahduksia.

TEEMAT:
1. Viikkoaukeaman käyttö
2. Motivaatiotyökaluja
3. Vireystasojen säätelyä eli tunnetaitoja
4. Neuropsykologisia faktoja

Prosessi 5

Vireystasojen tutkiminen ja ymmärtäminen jatkuu, ettei niihin tarvitsisi vastata syömällä. Tunnesyömisen syitä ja vaihtoehtoisia toimintamalleja.

TEEMAT:
1. Vireystasojen ymmärtäminen painonhallinnan kannalta
2. Stressin säätely
3. Taistele ja pakene, mutta älä painonhallinnan kanssa
4. Aivojen toiminnan ymmärtämistä
5. Tunnesyöminen


Verkkokurssi osa 3

Prosessi 6

Psykologisen painonhallinnan verkkokurssin kolmannessa osassa pohditaan sopivia rajoja. Kuunnellaan itseä haaveiden ja unelmien toteuttamiseksi. Vain tunnistetuista unelmista voi tehdä konkreettisia tavoitteita. Ja tutkitusti mielen suuntaaminen kohti unelmia, ja niistä tietoisesti vastuun ottaminen auttaa pääsemään niitä kohti.

TEEMAT:
1. Vireystasojen ymmärtäminen painonhallinnan tukena jatkuu
2. Tunnetaitoja
3. Rajoja ja itsen kohtaamista
4. "Kiitos mutta ei kiitos"- harjoitus
5. Haaveista unelmia ja unelmista tavoitteita

Aarrekarttatyöskentely

AARREKARTTA – UNELMAT TODEKSI®
Aarrekarttatyöskentely on selkeä ja toimiva tapa kuunnella ja tehdä näkyväksi itselle tärkeitä asioita. Erityisesti unelmien kohtaamiselle tarkoitettu aika ja henkilökohtainen tehtävä auttaa visualisoimaan ja sanallistamaan itselle merkittäviä ja oman näköiseen elämään liittyviä asioita.

Prosessi 7

Psykologisen painonhallinnan verkkokurssin seitsemännessä osassa harjoitellaan jälleen rentoutumista osana hyvää elämää ja painonhallintaa. Tunnetaitoja ja traumoja käsitellään vielä hetki ja opetellaan keho-mieli-yhteyttä. Liian isoista muutoksista tulee helposti uupumus tai ahdistus, joten suunnitellaan pieniä konkreettisia muutoksia arkeen.

Kun yksi pieni muutos onnistuu, voi taas siirtyä eteenpäin. Pyritään sellaiseen hyvään elämään, mistä ei tarvitse etsiä palkitsemista, pakenemista tai ruoalla lohduttelua. Mitkä ovat siis hyvän elämän ainekset itse kullakin?

TEEMAT:
1. Rentoutuminen osana painonhallintaa, teoriaa ja harjoituksia
2. Tunnetaitoja, asiaa traumoista ja kehomieliyhteydestä
3. Tietoinen läsnäolo omassa elämässä
4. Pienet muutokset arkeen –harjoitus
5. Hyvä elämä!


Verkkokurssi osa 4

Prosessi 8

Vireystasojen ja tunnetaitojen avulla elämä muuttuu haluttuun suuntaan ja tunteisiin syömistä ei enää tarvita.
TEEMAT:
Vireystasoja ja tunnetaitoja

Prosessi 9

Psykologisen painonhallinnan kurssin toiseksi viimeisessä osassa ihmetellään itsetuntoa ja sen merkitystä painonhallinnassa. Itsetunto ei onneksi ole stabiili tila, joten jos siihen on kolhuja tullutkin, voi niistä aina päästä eteenpäin, kohti mielekkäämpää itsensä hyväksymistä.

Ajattelun muutos on varmasti tärkeimpiä asioita, joihin Psykologinen Painonhallinta Prosessi® perustuu, siksi tutkimme ajattelun muutoksen psykologiaa. Valitaan hyvillä mielin hyvää itselle ja onnistutaan.

TEEMAT:
1. Itsetunto painonhallinnassa
2. Tunnetaitoja
3. Ajattelun muutos – tee se hyvillä mielin

Prosessi 10

Psykologisen painonhallinnan kurssin viimeisessä osassa itsetuntoteema jatkuu. Lisäksi käymme läpi viimeisiä rohkaisuja ja toimivia työkaluja mielen muutokseen, jonka Psykologinen Painonhallinta Prosessi® on laittanut aluilleen.

TEEMAT:
1. Itsetuntoasioita
2. Mielen muutos prosessi

"Hyvä kurssi. En tiennyt mitä odottaa kun en ollut törmännyt psykologiaan painonhallinnan yhteydessä aikaisemmin. Kannatti tulla. Hyödyin erityisesti vireystasojen ja tunnetaitojen opettelusta, koska ne ovat juuri minun ongelmiani. Pelkäsin, ettei näin vanhana voi enää muuttua. Mutta onneksi voi! Sain rohkaisua moniin asioihin. Tykkään myös merkkaamis-systeemistä, jota käytän edelleen viikoittain. Suosittelen."

Maria 61v.

Haluaisitko nopeita ja näkyviä tuloksia jo muutaman viikon sisällä?

Niin varmasti kaikki haluaisivat, nopeita, pysyviä muutoksia. Mutta tämä ei ole sellainen kurssi. Sisäinen ja pysyvä muutos tapahtuu prosessina pikkuhiljaa, kun mieli työstää asioita ja harjoitellaan uusia käytännön tapoja – tällä kertaa mielen kanssa yhtä aikaa! Muutos etenee varmasti, kun pitää huolta kaikista tärkeimmistä asioista, ja oppii suhteuttamaan omat voimavarat muutoksen tahtiin.

Kenelle tämä kurssi EI ehkä toimi:

 • Jos haluat tuloksia salamannopeasti ja "mulle-kaikki-heti" -asenteella, tämä kurssi ei ole sinulle
 • Jos odotat orjallisia, mustavalkoisia tai joustamattomia ohjeita ravinnon ja liikunnan suhteen, jotta voisit jälleen aloittaa sen "kuurin", sellaisia ei tällä kurssilla ole tarjolla – sen sijaan saat runsaasti evästä voimavarojen tunnistamiseen ja rakentamiseen, stressin, tunteiden ja vireystasojen säätelyyn, jotka ovat voineet olla esteenä pysyvälle painonhallinnalle. Saat myös tutkitusti toimivia käytännön työkaluja oman syömisen ja liikkumisen seuraamiseen ja kelpo vinkkejä. Rakennamme pysyvää elämäntapaa!
 • Tämä ei ole laihdutuskuuri, vaan mielenmuutosmalli. Pysyvä ja onnistunut painonhallinta rakennetaan mielen muutoksen kautta.
 • Kurssi ei ole henkilökohtaista terapiaa – joskus tulee vastaan sellaisia solmuja, että siihen tarvitaan vierelle konkreettisesti ammattilainen. Verkkokurssilla tulee olla voimia ja keinoja käsitellä asioita itsenäisesti.

Kohti onnistunutta elämäntapamuutosta ja painonhallintaa –
Minäkö muka onnistuisin?

Niin moni on samassa veneessä – oman epäonnistumisten tunteiden ja kierteen kanssa, joita häpeä ja syyllisyys maustaa. Mutta kuinka moni meistä aidosti tarttuu niihin syvimpiin syihin, jotka estävät meitä onnistumasta? Halutaan mennä sieltä, mistä aita on matalin ja saada nopeasti asiat muuttumaan. Kuitenkin siihen "nopeaan ja toivottuun muutokseen" on saattanut vierähtää jo vuosi jos toinenkin, ehkä jopa vuosikymmeniä tai koko elämä.

 Miksi siis on enää kiire?

Entä jos kokeilisi sitä toista kautta? Sitä kautta, miten se on vähän hitaampaa, mutta kuitenkin varmempaa. Kun syntyy ymmärrys omasta elämästä ja toimivista tavoista, se saa aikaan pysyvää muutosta.

Sinäkin pystyt siihen! Älä suostu enää huijaamaan itseäsi nopeilla ja kehoasi riuduttavilla dieeteillä. Itsensä hyväksymisen kautta pääsee paljon pidemmälle ja loppujen lopuksi nopeammin, kuin olit ajatellutkaan.

Aloita yltäkylläinen elämä NYT.